SDO 3 redt het net niet en verliest uiteindelijk met 12-10 van kampioen ESDO

op 12/03/18

Vorige week donderdag stond de laatste wedstrijd op programma, de inhaalwedstrijd tegen ESDO in Kockengen. Na veel geregel en gehaast op de avond zelf (de wedstrijd begon om 19.45 uur!) stond er een compleet team van SDO 3 met invallers in het veld. Floor, Cecile en Michael waren gelukkig bereid gevonden om mee te gaan!

Het Derde had de laatste mogelijkheid om kampioen te worden laten liggen bij de uitwedstrijd tegen Sporting Andijk (12-12), maar wilde nog graag punten pakken tegen ESDO; de thuiswedstrijd was met 7-13 verloren van deze geroutineerde ploeg.

In het begin ging de stand gelijk op en dat resulteerde in een 2-2 tussenstand door doelpunten van Jasper en Pim. Daarna liep ESDO uit tot 5-2 voordat Pim en Floor de 6-4 ruststand bepaalden. In de rust even alles op een rijtje zetten en in de volgende aanval van het vak van Jasper, Jochem en Caroline kwam Cecile in de ploeg. ESDO zette duidelijk een tandje bij en het vizier op scherp, want voordat we het wisten stond er 11-4 op het scorebord! Misschien lag het aan de avondwedstrijd dat het bij ons niet super ging, maar ESDO verdedigde ook goed onze scorende heren, zodat wij weinig in konden brengen! Door rake schoten van Pim en Jochem werd het 11-6, daarna nog 12-6, maar vervolgens kreeg SDO het nog even op haar heupen, want achtereenvolgens scoorden Rohan (2x), Caroline en Jochem, zodat het ineens 12-10 werd! Helaas was de achtervolging te laat ingezet en werd dit ook de eindstand. Jammer, maar er zat niet meer in deze wedstrijd. SDO 3 is nu uitgespeeld en is op een verdienstelijke 2e plaats geëindigd in deze zaalcompetitie!

Voor de statistieken nog even de doelpuntenmakers: Pim 3, Rohan en Jochem 2, Jasper, Floor en Caroline 1.