SDO verliest, maar gaat voor herkansing

op 12/03/18

Afgelopen zaterdag stond laatste wedstrijd uit de reguliere competitie op het programma voor SDO. De Vinken werd in de heenwedstrijd nog verslagen, maar deze keer ging de winst naar de Vinkeveners met 18-19. Ondanks het verlies zal SDO zich komen weken richten op de beslissingswedstrijden tegen Conventus en Ventura Sport voor lijfsbehoud in de derde klasse.

De start van SDO was zeer zwak, er werden veel plaatsfouten gemaakt waardoor er geen goede aanvallen gedraaid konden worden. Wat tot gevolg had dat de Vinken eenvoudig uit konden lopen. Door doelpunten van Naomi van der Luit en Richard Braam kon SDO in het spoor blijven de eerste helft. Bij rust stond het 7-12.

Na rust moest er uit een ander vaatje getapt worden wilde SDO de punten binnen halen. Dit was niet tegen dovenmans oren gericht. Vooral de eerste aanval van SDO ging geduldiger en beter aanvallen. Waardoor beetje bij beetje SDO steeds dichterbij kroop naar de Vinken. Met nog een kwartier op de klok was het Tycho van der Zwet die met twee doelpunten de marge tot twee doelpunten bracht. Het slot bleef dan ook ongemeen spannend. Meerdere malen nadere SDO tot een doelpunt van de tegenstander, helaas mocht de gelijkmaker niet vallen. Na zestig minuten korfballen stond er dan ook 18-19 op het scorebord.

Na de wedstrijd was het voor Hillegommers nog afwachten wat de uitslag zou zijn in IJmuiden van DKV-Atlantis. Door het verlies van DKV speelt SDO nog twee wedstrijden voor lijfsbehoud. Komende zaterdag staat de eerste op het programma uit in Zwijndrecht tegen Conventus.