SDO 3 komt na 70 minuten spelen net te kort om een puntje te pakken tegen Tempo.

op 09/04/18

De allereerste veldwedstrijd in de Voorjaarscompetitie stond in het Paasweekend op het programma voor het Derde, waarbij een aantal spelers en speelsters in het Tweede actief waren geweest! Een nieuwe competitie met nieuwe tegenstanders dus geen idee tegen welk Tempo-team tegenover ons zou komen te staan. In de aanval begonnen Jochem S, Jasper, Caroline en Maaike G, terwijl Simon weer terug was en samen met Jochem R, Cécile en Yvonne de verdediging vormde.

Tempo begon voortvarend en voordat wij het door hadden stond er al 0-3 op het scorebord! Voor ons was het zeker even wennen, zeker het 2e aanvalsvak. Maar langzamerhand kreeg SDO 3 meer grip op de wedstrijd en door doelpunten van beide Jochems en Jasper werd de stand weer gelijk getrokken; 3-3. Daarna kwam Tempo steeds op voorsprong, maar SDO bleef ook scoren, waardoor de tussenstand waarschijnlijk 8-8 werd……; de doelpunten kwamen van Jasper (2x), Simon en Yvonne (2x).

De 2e helft begon Eline op de plek van Cécile en na ca. 15 minuten wisselde Mandy met Maaike en Pim kwam erin voor Jochem R. In deze fase kwam SDO een paar keer op voorsprong door Jasper, Maaike en Simon, maar Tempo bleef stug volhouden en bracht de stand terug tot 11-12! Daarna verzilverde Jochem R een strafworp, maar Tempo had het vizier aardig op scherp bleef steeds aan de goede kant van de score. Een superspannende fase brak aan waarin SDO de achterstand wist goed te maken en de 19-19 op het scorebord zette! Jasper scoorde 3x, Pim 3x en Mandy 1x! In de laatste minuut echter kreeg Tempo een strafworp mee, die zij ook scoorden, dus op de valreep verloren met 19-20; wat een doelpuntenfestijn en wel zuur om zo net aan te verliezen…….

De doelpuntenmakers op een rijtje: Jasper werd topscoorder met 7 doelpunten, gevolgdT door Pim met 3 goals, Jochem R, Simon en Yvonne maakten ieder 2 doelpunten, terwijl Jochem S, Maaike en Mandy ieder 1x scoorden.