Vernieuwd SDO 2 begint seizoen goed met 2 fraaie overwinningen

op 21/09/18

Vorige week startte de Najaarscompetitie voor SDO 2 en dat was weer even wennen, want dit team bestaat nu uit spelers en speelsters van SDO 2 en SDO 3 van vorig seizoen. En voor de 1e thuiswedstrijd tegen Madjoe was ook nog niet iedereen aanwezig of fit, dus de hulp van Thimo, Quinta en Aimée uit de A1, Jasper Toet en Emiel uit SDO 3 en ook Caroline was zeer welkom!

De 1e aanval met Jochem R, Pim, Iris en Quinta begon voortvarend en Jochem zorgde persoonlijk voor de 2-0 voorsprong! Het 2e aanvalsvak (Jochem S, Thimo, Cecile en Marjolein) kwam nog niet aan scoren toe en Madjoe kwam weer langszij en zo bleef de stand een beetje gelijk opgaan tot een 8-6 rusttand. De 2e helft begon Emiel op de plek van Thimo en Caroline kwam er later in voor Marjolein. Ook in deze fase van de wedstrijd pakte SDO steeds de voorsprong, maar liet Madjoe steeds weer onnodig terug komen, totdat SDO 2 een voorsprong van 3 punten pakte (14-11) en daarna nog maar 1 tegendoelpunt hoefde te incasseren, dus 14-12 winst! Jasper Toet was ook nog van plek gewisseld met Jochem R.

De doelpuntenmakers: Jochem R. 5x, Pim 3x, Cecile 2x, Emiel 2x, Thimo 1x en Aimée 1x.

Afgelopen zaterdag vertrok SDO 2 naar Sassenheim om daar rond 17.30 uur tegen TOP te spelen.  Gelukkig waren Jasper en Tycho weer present, Yvonne was reserve-reserve, Caroline was ook weer van de partij evenals Laura, die bereid was om in de plaats van Alice (ziek) mee te gaan en ook Brian nam plaats op de reservebank.

Cecile, Marjolein, Tycho en Jochem S begonnen in de aanval, maar wisten de korf nog niet te vinden, terwijl het vak van Iris, Laura, Jasper en Jochem R 2 doelpunten moest incasseren. Gelukkig zette Jasper persoonlijk met 2 rake schoten de tussenstand op 2-2 en daarna was het SDO dat steeds beter de korf wist te vinden; het 1e aanvalsvak had eerst moeite om tot goede kansen te komen, maar dat lukte richting te rust steeds beter; de ruststand werd dan ook 4-8 door doelpunten van Tycho, Jasper en beide Jochem’s…… De 2e helft begon goed met een doelpunt van Iris en SDO 2 zette goed door en bleef TOP ruim voor. Pim wisselde na 10 minuten met Jochem R en Marjolein gaf het stokje door aan Caroline. Uiteindelijk werd verdiend gewonnen met 8-15.

De doelpuntenmakers: Jasper 4, Tycho 4, Jochem S 3, Iris 1, Laura 1, Jochem R 1 en Caroline 1.