Juffermans brengt SDO de winst

op 24/09/18

De start van het seizoen was voor SDO niet voortvarend, de eerste wedstrijd werd nipt verloren van WWSV. Afgelopen zaterdag werden door de Hillegommers de eerst twee punten gepakt. Door een goede invalbeurt van Mick Juffermans werd CKV Fluks verslagen met 13-11.

Na een jaar afwezigheid door ziekte staat dit seizoen Rolf van der Horst weer voor de selectie van SDO. Afgelopen zaterdag kon hij over zijn gehele groep beschikken. Waardoor hij in zijn sterkste opstelling kon starten. Tegenstander was het Noordwijkse CKV Fluks, drie jaar geleden speelde ploegen voor het laatst tegen elkaar waar bij de laatste wedstrijd SDO eenvoudig de overwinning pakte.

In het eerste kwartier van de wedstrijd ging het gelijk op, ondanks dat SDO een voorsprong van twee doelpunten pakte, door doelpunten van Luuk Zwaan, stond het na 20 minuten 6-6. Hiernavolgende enkele goede aanvallen van de Hillegommers maar was het vlak voor rust toch Fluks die de voorsprong pakte met een afstandsschot 6-7. Dit was tevens de ruststand.

Gelijk na rust werd Vincent Baak vervangen door Mick Juffermans. Die na twee aanvallen zijn ploeg beloonde met de gelijkmaker. Door deze gelijkmaker kreeg SDO meer de overhand in het spel, maar toch  was het Fluks die twee keer de voorsprong pakte door slordigheden in de verdediging van de Hillegommers. Halverwege de eerste helft bleven de doelpunten voor beide partijen erg duur. Tot vijf minuten voor tijd bleef het 11-11, tot coach Rolf van der Horst Mick Juffermans van de verdediging naar de aanval bracht. En wederom wist Juffermans na twee aanvallen op zijn verjaardag de korf te vinden, 12-11. De laatste minuten waren voor het Hillegoms publiek zenuwslopend, maar door de rust die aanval nam speelde zij de wedstrijd uit. Waar de coach van Fluks al enkele keren had geappelleerd op tijd rekken, besloot Juffermans de wedstrijd met een doorloopbal 13-11. De scheidsrechter floot direct af en de punten bleven in Hillegom.

Volgende week speelt SDO zijn eerste uitwedstrijd bij DKV uit IJmuiden, vorig jaar in de zaal werd wisten beide ploegen elke een keer van de ander te winnen. Dit belooft dus een mooie wedstrijd te worden.