Goede start helpt SDO in een zetel

op 30/09/18

Na de eerste overwinning vorige week op Fluks boekte SDO afgelopen weekend de tweede zege op DKV. Na een scherpe start had DKV deze middag niets in te brengen op het Hillegomse grasveld. Na zestig minuten korfballen ging de overwinning dan ook naar SDO met 14-6.

In tegenstelling wat vorige week in het verslag speelde SDO afgelopen zaterdag de derde thuiswedstijd van dit seizoen. Ditmaal kwam DKV uit IJmuiden op bezoek, deze ploeg heeft ten opzichte van vorige jaar met het vertrek van Roy Zeegers veel kwaliteit verloren.

Deze week startte Mick Juffermans in de basis, en hij deed deze week wat hij vorige week ook al deed. In zijn eerste aanval maakte hij gelijk een goal, de 1-0 voor SDO was een feit. Met deze aanval was de toon gezet, want door snelle goals van Jorrit Teeuwen en Luuk Zwaan was de voorsprong al groot. Door de sterke rebound kracht van de Hillegommers kreeg DKV geen mogelijkheid goede aanvallen op te bouwen. Door een verdedigende wijziging van DKV, vond Rolf van der Horst het nodig tactisch te wisselen en bracht Vincent Baak in het veld. En ook hij scoorde in zijn eerste aanval, 5-0. De ploeg uit IJmuiden was nergens te bekennen deze middag. Tot vlak voor rust zij hun eerste doelpunt lieten optekenen, 6-1.

Na rust begon SDO wederom erg scherp binnen mum van tijd stond de 8-1 op het bord en was de wedstrijd definitief gespeeld. De wedstrijd werd rustig uitgespeeld waarbij Mick Juffermans terug het veld in kwam en wederom zijn eerste schot tot een doelpunt promoveerde. Bij het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter stond er 14-6 op het scorebord en bleven de punten in Hillegom.

Door deze overwinning stijgt SDO naar de tweede plaats op de ranglijst. Volgende week treedt de ploeg aan tegen de koploper HBC in Heemskerk. Deze ploeg is nog ongeslagen, maar wanneer de verdediging zo goed staat als afgelopen zaterdag zal dit zomaar ongedaan gemaakt kunnen worden.