SDO pakt drie punten in een week

op 23/10/18

Afgelopen week heeft SDO in twee wedstrijden drie punten gepakt. Op dinsdag werd er tegen het Haarlemse Oosterkwartier, na de hele wedstrijd achter gestaan te hebben gelijk gespeeld. Waarna op er op zaterdag in een tumultueuze wedstrijd de winst gepakt werd tegen Purmer.

Vorige week dinsdag werd de wedstrijd tegen Oosterkwartier ingehaald, welke vorige week geen doorgang vond. Oosterkwartier is een goede bekende van SDO al jaren spelen beide ploegen oefenwedstrijden tegen elkaar, maar in de competitie was het enkele jaren geleden dat dit voor was gekomen. In de eerste helft had vooral Oosterkwartier het betere van het spel, SDO was verdedigend te zwak. Daarentegen was de scherpte op de vrije ballen er hoog.  Zowel Jorrit Teeuwen als Naomi van der Luit scoorde 100% op deze indirecte kansen. Bij rust was de 8-7 voor de Haarlemmers.

Na rust nam Luuk Zwaan de plaats in van de geblesseerde Vincent Baak, maar toch bleef SDO de gehele wedstrijd achter de feiten aanlopen. Oosterkwartier hield de voorsprong constant op een of twee punten. Tot tien minuten voor tijd SDO een strafworp mee kreeg om de stand gelijk te trekken, en het was Luuk Zwaan die deze kans niet onbenut liet. De Hillegommers waren weer terug in de wedstrijd en namen vervolgens voor het eerst de voorsprong door een afstandsschot van Jaimy Juffermans. De aanval hier opvolgend van Oosterkwartier werd uit een spelhervatting de gelijkmaker op het scorebord gezet. En met nog twee minuten op de klok was de spanning om te snijden, toch nam Oosterkwartier nogmaals de voorsprong. Alleen was het slotakkoord voor invaller Youri Besse, hij maakte het laatste doelpunt van de wedstrijd, 14-14.

De tweede wedstrijd van de week werd gespeeld thuis tegen Purmer. Deze wedstrijd begon SDO aanvallend zeer goed, de aanvallen waren gevarieerd en door onder andere doelpunten van Mick Juffermans en Laura Spreeuw gingen de ploegen gelijk op. Verdedigend lieten de Hillegommers tegen het statisch spelende Purmer te veel ruimte waardoor zij voor rust de uitploeg een voorsprong kon nemen van 9-11.

Na bleek SDO de teugels in de verdediging aan te halen waardoor Purmer tot geen goede aanvallen meer kwam. Helaas werd het aanvallend bij SDO slordiger. Waar er voor rust een goede organisatie stond was deze na rust soms zoek. Ondanks dat bleef de thuisploeg de bovenliggende ploeg. Om de ban te breken bracht trainer Rolf van der Horst routinier Caroline Heidema binnen de lijnen. Dit bleek geen verkeerde keuze binnen enkele minuten had zij met een doorbraak haar doelpunt te pakken. Doordat er  frustratie bij Purmer ontstond werd de sfeer binnen het veld grimmiger. Door herhaalde overtredingen kreeg SDO twee strafworpen op rij, welke Luuk Zwaan beide verzilverde en de stand gelijktrok, 12-12. De aanvallen die hierop volgde leken weer op de eerste helft, doordat er herhaalt kon worden kwamen Mick Juffermans en Naomi van der Luit snel tot scoren. Met nog enkele minuten op de klok leek de wedstrijd beslist, 14-12. De Hillegomse ploeg speelde de wedstrijd geduldig uit en de punten bleven aan de Stationsweg.

Door deze drie punten staat SDO nog steeds gedeeld tweede op drie verliespunten achter op koploper HBC. Wanneer er volgende week de laatste wedstrijd op het veld gewonnen wordt van WWSV verzorgt het zich een mooi vooruitzicht op de tweede helft van het veld.