SDO 2 verliest laatste twee wedstrijden, maar wordt uiteindelijk alleen kampioen door verlies van concurentie

op 23/10/18

De één-na-laatste wedstrijd van dit veldseizoen was de thuiswedstrijd tegen TOP. De uitwedstrijd was ruim gewonnen, maar nu stond er toch een “ander” team in het veld! De 1e aanval met Caroline, Maaike G, Tycho en Jochem S begon voortvarend en zowel Caroline als Tycho scoorden, dus 2-0! TOP kon dit echter ook en liep zelfs uit naar 2-3. Daarna ging de stand om en om en de ruststand werd    5-6; in deze fase scoorden Caroline 2x en Maaike 1x. Waar was dan het andere aanvalsvak? Hierin stonden Jochem R, Michael, Iris en Yvonne, maar zij hadden geen geluk met het afmaken van de kansen!

Cecile was in de loop van de 1e helft al in het veld gekomen voor Caroline en de 2e helft begon met Emiel op de plek van Michael. Vlak daarna was er een tactische wissel; Jasper T kwam erin voor Jochem S en Jochem S wisselde met Jochem R de aanvallen beter te kunnen neerzetten. Het duurde tot 5-9 voordat Emiel en Jochem S wisten te scoren en langzaam aan kwam SDO terug in de wedstrijd! Het werd 10-10 (doelpunten van 2x Tycho en 1x Emiel), maar daarna pakte TOP 2 punten voorsprong en bij SDO wist alleen Emiel nog te scoren, dus net aan verloren!

Wie scoorden er? Caroline, Tycho en Emiel 3x, Maaike en Jochem S 1x.

De laatste (verschoven) wedstrijd was afgelopen donderdag uit tegen Madjoe, aangezien wij bij de reguliere wedstrijd niet genoeg  dames in het veld konden neerzetten! De verdediging met Jasper, Pim, Aimée en Yvonne had het lastig en voordat we het wisten stond er 2-0 op het scorebord! Daarna wisten Pim en Aimée gelukkig de korf te vinden, 2-2, maar daarna lukte het de aanval met Tycho, Jochem S, Cecile en Marjolein niet om de schoten in scores om te zetten. De ruststand was waarschijnlijk 6-4 en de onze doelpunten waren van Pim en Tycho. De 2e helft kwam Quinta in het veld voor Aimée en Jochem R voor Jochem S. Madjoe bleef aan de goede kant van de score, terwijl SDO alle zeilen moest bijzetten om de aanvallen goed neer te zetten en ook om goed te verdedigen. Jasper, Marjolein en nog iemand brachten de stand op 9-7 toen Cecile op een vervelende manier de bal verkeerd op haar pink kreeg en deze uit de kom raakte! Paniek en pijn alom en de aanwezige Madjoe-mensen met EHBO snelden toe om Cecile te helpen, maar het lukte hen niet om de pink terug te zetten. Uiteindelijk is er toch een ambulance gekomen en gelukkig lukte het deze heren om alles weer op zijn plek te krijgen! Er stonden nog 17 minuten speeltijd op de klok, maar door deze lange onderbreking stonden de spelers en speelsters van SDO 2 niet te popelen om de wedstrijd nog verder uit te spelen, dus 9-7 werd dan ook de eindstand………..Voor de zekerheid heeft Cecile de volgende dag nog een foto laten maken van haar pink en er blijkt toch een breukje in te zitten, dus is ze helaas voorlopig uitgeschakeld. BETERSCHAP!

Maar……………….. doordat TOP weer verloor van Kios afgelopen zaterdag is SDO 2 toch alleen bovenaan geëindigd, dus

KAMPIOEN!!!